Lyofilizované mango 30g

Značka: Nutworld

100% mango, které má zachovanou barvu, tvar i chuť čerstvého manga, bez jakýchkoliv přidaných stabilizačních látek nebo dochucovadel.

Dostupnost Skladem
Kód: 507
69 Kč
Lyofilizované mango 30g
Značka: Nutworld
Snímek obrazovky (14)
Novinka Tip
Dárek
Dárek
K objednávce nad 1000Kč od nás dostane malý dárek na chuť
Doprava zdarma
Doprava zdarma
Dopravné zdarma v ČR a SR u objednávek nad 1800 Kč.

Detailní popis produktu

 

Sušené plody jednodruhové
Složení: MANGO plátky lyofilizované 100% 
Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě
Minimální trvanlivost: 3 měsíce 
Země původu: Německo 

Uporoznění: mrazem sušené ovoce je velice náchylné na vlhkost.
Po otevření sáčku ihned spotřebujte.

Alergeny vyznačeny velkým písmem.

výživové údaje

 

Energetická hodnota  1301kj /310kcal
Tuky  2,7g
 z toho nasycené mastné kyseliny  0,6g
Sacharidy  67,9g
 z toho cukry  67,3g
Bílkoviny  3,3g
Sůl  0,05g

 

VĚDĚLI JSTE, ŽE

Lyofilizace je proces sušení ovoce mrazem. Ovoce je nejdříve prudce zmraženo a následně sušeno při nižším tlaku, kde se voda z ovoce mění v páru a ovoce si tak zachovává svou přirozenou strukturu, barvu, vůni a především nutriční hodnotu včetně všech vitamínů a minerálů obsažených v čerstvém ovoci. Prostě vše, co je v čerstvém ovoci najdete i v lyofilizovaném. 

Je to metoda sušení vlhkých materiálů od potravin až ke květinám či zvlhlým knihám. Principem je zde přeměna zmrzlé vody z pevného stavu do stavu plynného. To má za následek naprosté vysušení předmětu, který se tak stane lehčím, ale výživově totožným.

K lyofilizaci jsou vybrané vždy jen ty dozrálé čerstvé plody.

Co se ovoce týče, lyofilizace ho vysuší během 24-48h, nechá v něm veškeré zdraví prospěšné látky a prodlouží jeho trvanlivost. Takové brusinky vypadají po tomto procesu úplně stejně, jako čerstvé. Udrží si tvar, ale hmotnost několikanásobně zmenší. Takto upravené potraviny jsou ideální na cesty. Lyofilizací upravené potraviny se hodí do raw jídelníčku, jelikož zde nebyla překročena teplota 42℃. Teplota, které je při lyofilizaci dosahováno se pohybuje kolem -50℃.

Zajímavostí je lyofilizace květin pro aranžérské účely, kde květinám vydrží tvar i barevnost v řádech let. Proces trvá od 8 do 14ti dnů a jelikož je tento proces energeticky velmi náročný, cena takového produktu je pochopitelně vyšší.

Když bychom chtěli srovnávat tyto dva typy úpravy potravin, tak klasické sušení je finančně velmi nenáročné a člověk nemá takřka žádné omezení a cena sušeného produktu je znatelně nižší než v případě lyofilizace. Ta na druhou stranu potraviny neobere o žádné vitaminy, ani o vitamin C, který se při klasickém sušení vytratí kvůli vyšší teplotě.